248421

Nå kommer berederen som sparer strømutgifter

FREDRIKSTAD: Nå er den i produksjon, den smarte varmtvannsberederen som lagrer energi for brukeren. Og Høiax vil ha med seg rørleggeren.

Kilde: Nemitek.no 
19. January 2022

Med de strømprisene og de effektproblemene som norske kunder må ta hensyn til akkurat nå, er han ikke i tvil om at nettselskapene kunne tenke seg å tilby den nye varmtvannsberederen som en del av en pakke for å få kunder.

– Men først og fremst ønsker vi å få med rørleggeren slik at sluttbrukerne skal være sikre på profesjonell installasjon og gode råd, sier han.

Connected er varmtvannsberederen som brukes som energilager. Den kan styres slik at den bruker strøm når den er billig og skrur seg av når strømmen er dyr.


248423

UTVIKLET: Teknisk sjef Reidar Olsen har utviklet den nye smartberederen.
Foto: Georg Mathisen

Kobler ut hele dagen

– Hjemme har jeg stilt den inn slik at den kobler seg ut mellom sju om morgenen og sju–åtte om kvelden, forteller teknisk sjef Reidar Olsen, som har utviklet den nye berederen.

Så går den på redusert effekt utover kvelden, til den skrur seg av når natten kommer og det er tid for å lade elbilen.

– Vi går ikke tomme for vann. En familie på seks kan ikke gjøre det helt på samme måten, sier Olsen.

Selv bor han sammen med kona – i tillegg en katt som ikke akkurat er noen storforbruker av varmtvann.

Smartberederen kan styres direkte på berederen, fra en Høiax-app, og den kan kobles til smarthusløsningen fra Futurehome. I første omgang er det 200-litersutgaven som er ute som smartbereder, og salget begynner kommende uke.

Regner med å gå tom

– Jeg blir skuffet hvis vi ikke går tomme raskt. Vi har hatt et enormt påtrykk, sier kommersiell direktør Hans Wernersen. Han lover at kapasiteten er god og at det kommer til å bli produsert flere raskt. Pågangen har vært stor fra rørleggere som vil selge produktet.
248417LANSERER: De regner med å gå tomme så fort salget åpner neste uke – fra venstre Thomas Buskoven, Hans Wernersen og Reidar Olsen. Foto: Georg Mathisen

– For en rørlegger er dette et helt annet produkt å selge. Vi har sett at de allerede har annonsert berederen til mer enn veiledende pris, sier Wernersen, som regner med at det ikke blir prisen som blir hovedargumentet for å selge akkurat denne berederen. Han spår at de første privatkundene kommer til å være de som er interesserte og allerede har noen smarthusløsninger på plass.

Legionellaprogram

– Flinke rørleggere har allerede spurt oss om legionella og om ikke det er en fare når de brukeren kan styre energibruken på en helt ny måte.

248419
UTVIKLET: Teknisk sjef Reidar Olsen har utviklet den nye smartberederen. Foto: Georg Mathisen

Det er ingen fare, lover han:
– Connected har et innebygd legionellaprogram som ikke kan overstyres. Det blir kjørt uansett.

– Høiax Connected vil føre til at folk blir mer miljøbevisste uten at de vet det selv. Du er med på det grønne skiftet uten å tenke over det, sier Reidar Olsen.

– Hvis noen bygger et hus i dag og ikke velger en sånn løsning som dette, er de for dårlig orientert. Det betyr at vi har gjort en for dårlig salgsjobb, sier Hans Wernersen.

Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert