ror_i_ror_Hans_1425

Rør-i-rør kvalitetssikret for norske forhold

Både ved nybygg og rehabilitering må kunden ta mange valg og forholde seg til en rekke ulike leverandører. Totalleverandøren Høiax ønsket å gjøre dette enklere for kundene og har derfor utviklet komplette løsninger for tappevann og produksjon av varmt vann, med optimale produktløsninger.

KILDE: Nemitek.no 18/12 2019

- Vi har holdt på med rør-i-rør siden 2005 og leverer 15 og 18 mm dimensjoner i rør-i-rørsystemer. Både Push-fitting, men også Pex-kuppling fordi kundene er forskjellige og ønsker ulike systemer. Veggboksene utvikles og produseres i Norge, forteller kommersiell direktør i Høiax Hans Wernersen, som selv har utviklet veggboksene Høiax benytter i dag.

Høiax rør-i-rørsystem er unikt ved at rørleggeren ikke trenger spesialverktøy for å installere hverken Push-fit eller Pex-kuppling. Det skal være enkelt for alle å benytte seg av systemet uten å måtte gjøre store investeringer i nytt verktøy.

- For oss er det helt naturlig at man ikke skal trenge noe utenom det vanlige verktøyet for å ha Høiax i sitt sortiment. Som ny kunde skal du ikke måtte gjøre investeringer som binder deg til vårt system.

Kvalitetssikret for norske forhold

Alle rør-i-rørsystemer som føres i Norge i dag blir testet av SINTEF for norske forhold. Hos Høiax tester SINTEF varerørene årlig ved blindtest av produktene.

- Hadde vi ikke hatt krav, kunne det blitt mye rart på markedet. Det koster å ha et bra system og hos Høiax tar vi litt større høyde for tykkelse og kvaliteter. Det at vi produserer i Norge gir oss kortere beslutningsprosesser og gjør oss omstillingsdyktige, sier Wernersen.

Høiax er fornøyd med å ha blitt testet ved SINTEF da de prøvde ut nye testmetoder for utskifting av rør-i-rør, hvor rør-i-rørsystemet til Høiax AS viste usedvanlig gode resultater.

- Det er viktig å nevne at dette kun er et forslag som SINTEF prøver ut for å finne en testmetode nærliggende virkeligheten til rørleggeren. Vi er likevel stolte av resultatene, noe som kommer av at vi faktisk utvikler og produserer i Norge. Det gir oss mulighet til å oppdage problemer og gjøre store forbedringer, sier Wernersen.

Opplæring er viktig

Man må være faglært for å kunne legge opp et system for Høiax. De tilstreber opplæring for alle som ønsker å gå over til deres rør-i-rørsystemer.

- Det er raskt, enkelt og det er sikkert, men man må ikke glemme at det alltid bør være en fagperson som skal montere rør-i-rørsystemene fra Høiax. Slik kvalitetssikres det for sluttbruker og trygger kundene våre. Man kan gjøre feil når man ikke har gjennomgått opplæringen fordi systemene har ulike varianter. Det er for eksempel veldig tankevekkende at det fortsatt blir klamret for lite, forteller Wernersen.

I forhold til antall meter rør som blir solgt i Norge i hele bransjen, kontra antall klammer, så ser man en ujevn fordeling. Wernersen understreker at klamring ikke må undervurderes - det letter også utskiftbarheten.

- Klamrer man for lite og må skifte et rør har man et stort problem. Innerrøret tar med seg ytterrøret og skaper en trekkspilleffekt som legger alt i klem, sier Wernersen.


IMG_1428_B400

Nye kombiskap til rør-i-rørsystem tilpasset bygg i Norge.

Total systemleverandør

- Høiax var jo varmtvannsleverandør og har alltid vært det, men vi leverer mye annet og er dyktige på det også. Rør-i-rør er en viktig del av omsettingen til Høiax. Som varegruppe er beredere størst, også følger rør-i-rør, sier Wernersen.

Nå kommer Høiax med nye kombiskap til rør-i-rørsystem tilpasset bygg i Norge. Dette er større skap som er tilpasset utstyret en ny norsk bolig krever i dag med alt fra varmtvannsmåler, kaldtvannsmåler, til energimåler og reduksjonsventiler osv. Derfor har Høiax tatt frem et kombiskap som er dypere og høyere og om ønskelig 75 cm bredere.

Man får kjøpe alt i proffshoppene og på netthandelen

Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert