Conrado-12-1-1024x682

Conrado Andrés Fernandez hos Sotra Rør: – Enkelt å selge inn det nye romreguleringssystemet Høiax Controls

I 2019 kom Høiax med en betydelig oppgradering og nylansering av romreguleringssystemet «Controls», som muliggjør full kontroll over alle energistyrte funksjoner i huset.

En løsning både rørleggerbedrifter og kunder har tatt i mot med åpne armer. – Det er funksjonelt, har fint design, er enkelt å bruke – og ikke minst er rimelig. Det er mange gode grunner til å velge Høiax Controls, sier «varmeekspert» Conrado Andrés Fernandez hos Sotra Rør.

Sotra Rør AS har mer enn 50-års fartstid og er totalleverandør av rørleggertjenester til både privatpersoner og entreprenører. Sotra Rør er den eldste rørleggerbedriften på Sotra, og består i dag av 19 ansatte. Selskapet er en del av Allier Gruppen, som er en av de største totalentreprenørene innenfor de tekniske byggfagene på Vestlandet.

I en bransje preget av høyt tempo og knappe marginer, er effektivitet og kostnadsfokus viktigere enn noen gang. Derfor er Sotra Rør veldig bevisst på hvem de samarbeider med og hva de tilbyr sine kunder – uten at de går på akkord på kvaliteten.

– Controls fra Høiax treffer på alle parameter, og er et takknemlig system både å jobbe med og selge inn hos kundene. I tillegg til at det er et rimelig styringssystem i forhold til konkurrentene, er de synlige produktene både funksjonelle og lekre å se på, sier Conrado.


IMG_fordelerskap

Høiac Controls systemskap.

Høiax er en av få norske leverandører som kalkulerer og leverer komplette løsninger for oppvarming og varmtvann til boligen, som inkluderer alt fra varmtvannsberedere til varmepumper, rør-i-rørsystemer, gulvvarmesystemer, avløpsrør og pressystemer. Produktene selges direkte til rørleggeren, ikke via grossist.

Det nye designet på termostaene i den nye versjonen av Høiax Controls

132573

Full kontroll
Høiax Controls er et system med termostat- og gulvvarmestyring som gir en optimal styring og regulering av vannbåren gulvvarme og radiatorer. Bak den enkle brukervennligheten ligger en rekke avanserte og smarte funksjoner for presis styring og regulering av vannbåren gulvvarme og radiatorer. Systemet tilpasses bruken og gir deg akkurat den stabile temperaturen du ønsker til gitte tidspunkt.

Systemet kan i tillegg bygges om til et komplett smarthus-system. Det gjør at du kort sagt kan ta kontroll over alle funksjoner i huset som er energistyrte, hvor du enkelt kobler til gulvvarme, radiatorer, lysstyringer, røykvarslere og alarmer, bevegelsesdetektorer, energimåling etc.

Systemet passer for alle typer boliger, og er veldig enkelt å installere, enten du bruker det som vanlig romreguleringssystem eller med appstyring.

Saken fortsetter under bildet:

App_controls_IMG_1660

Veldig enkelt og oversiktlig å lese av data og romtemperaturer fra appen.
 

Med appen skanner du en QR-kode på hvert enkelt produkt og enkelt beskriver hvilke rom termostaten skal brukes i. Dermed vil appen styre deg gjennom hele installasjonen.

– Høiax er en produsent det er lett å samarbeide med, og som ønsker tilbakemeldinger fra oss som benytter produktene daglig. De er villig til å lytte, og bruker våre erfaringer i produktutviklingen. Det gir en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Han trekker fram veggboksen som et godt eksempel på akkurat det:

– Etter innspill fra oss, produserte Høiax en veggboks som var skreddersydd vårt behov i forhold til plassering av skruefester. I tillegg utviklet de en adapter til ulike typer rørgjenger, som gjør det kompatibelt med 99 prosent av alle eksisterende gulvvarmesystemer. Det gjør det ypperlig for oss som utfører rehabiliteringsprosjekter.Han er tydelig på at Høiax Controls er enklere og raskere å montere i forhold til de produktene han har jobbet med tidligere.

–  Har du gjort det én gang, kan du det. Monteringsanvisningsvideoen er enkel å følge. Skulle du likevel stå fast, er det bare å ta en telefon til Høiax, så får du nødvendig veiledning.

Lønnsom investering
Conrado er jevnlig ute på serviceoppdrag på varmeanlegg og sjekker om de fungerer optimalt. I mange tilfeller ender det opp med at kunden bytter til Høiax Controls. I tillegg til gulvvarmesystemet, er det naturlig å argumentere for å oppgradere med smarthusløsning uten å måtte strekke nytt elektrisk opplegg. Det er ikke mangel på mersalgsargumenter, understreker han.

Det eneste du trenger for å oppgradere til et komplett smarthussystem, er den ekstra enheten «Comfort IP Access Point». Via en server i nettskyen forbinder enheten en smarttelefon med alle komponentene som er konfigurert i et konkret system. Dermed kan alle komponenter betjenes via en app.

– I stedet for å reparere eldre anlegg som fungerer dårlig, blir det langt mer effektivt å koble på Høiax sine løsninger. En stor fordel, er at de kan benyttes på så og si alle gulvvarmeinstallasjoner og i alle typer boliger, uansett hvilken varmekilde du har.

Det betinger en liten investering, men vil helt klart lønne seg på sikt, mener han.

– Med appen, kan du styre alle funksjoner du ønsker å kople på. Høiax Controls er et system med mange muligheter, sier han og minner om at det kan gi 20-30 prosent energibesparing i tillegg til et behagelig og godt inneklima.

– Det er en lønnsom investering!

Her kan du se film om Høiax Controls

Oppdatert