136447

Energieffektivt sirkulasjonssystem på 10 minutter!

I Sarpsborg rehabiliteres nå det kjente Stjernebygget til å bli et toppmoderne miljøbygg. For å nå målene på monteringstid og energieffektivitet har rørentrepenøren Ingard Langsholdt AS i samarbeid med Høiax, valgt Viega Smartloop Inliner system for varmtvannssirkulasjon.


PUBLISHED 

- Vi har lite erfaring med dette sirkulasjonssystemet fra Viega, men vi er veldig fornøyde med enkelheten ved det, forteller Claus Sandtangen, daglig leder og prosjektleder i Ingard Langsholdt AS.

Distriktssjef og selger hos Viega, Stian Wethammer forklarer at man kan se på produktet som en rør-i-rør løsning. - Du kan kalle det for rør-i-rør fordi vi legger sirkulasjonsledningen inn i varmtvannsledningen.

136457
Stjernebygget i Sarpsborg


50% redusert monteringstid

Viega Smartloop Inliner-systemet er målt til å redusere monteringstiden på varmtvannsanlegget med 50%. Når varmtvannsfremløp allerede er lagt opp i sjakt på bygget monteres det rett inn i systemet uten behov for klamring.

- I stedet for å montere to VV-rør opp sjakten hvor den ene er sirkulasjon som vi pleier å gjøre på tradisjonell måte, så legges dette polybuten-røret direkte inni varmtvannsledningen. Dette både halverer monteringstiden og bidrar til energibesparelse, sier Wethammer.

- På denne jobben brukte vi kun ti minutter på å installere Smartloop Inliner-systemet på en sjakt. Det er lagervare hos Høiax som kan hentes på deres salgsavdelinger, og det er i grunn snakk om kun fire artikler. Rør på kveil, 75 meter som kan skjøtes hvis det er behov for det. Vi hadde Press-gun fra før, men måtte bestille pressbakken som er nødvendig for denne installasjonen, legger Sandtangen til.

Energisparing med mindre varmetap

 

136448

Tradisjonelle tappevannsinstallasjoner med sirkulasjonsledning installeres for å opprettholde temperaturen på varmtvannet, gi kortere tappetid og for å forhindre bakterievekst. Normalt sett monteres sirkulasjonsledningen parallelt med varmtvannsrøret. Her er Smartloop Inliner systemet en plassbesparende og mer energieffektiv løsning.

- Fordi Smartloop Inliner-systemet monteres direkte i varmtvannsledningen sparer det plass i sjakten. Du trenger bare å isolere et rør fordi det ligger i en ledning, og man får da varmetap på kun et rør i stedet for to, forklarer Wethammer.

Med hjelp av Viegas Easytop sirkulasjonsventil har man også mulighet til å gjennomspyle anlegget med en høyere temperatur for å forbygge eventuelle bakterier og legionella. Det har man brukt til denne installasjonen.

Vedlikeholdsfritt og enkelt136449


Viega Smartloop Inliner-systemet er forventet vedlikeholdsfritt så fremt man holder seg innenfor riktig temperaturer. Vannkvaliteten i området kan også påvirke vedlikeholdet, men så lenge man har tiltak på dette, er systemet bærekraftig. Maks driftstemperatur for Smartloop Inliner er 70 grader.

- Det er bygd for å leve, og skal ikke være nødvendig å byttes ut sier Wethammer.

Lekkasjesikre presskoblinger

- Vi har også benyttet SC-Contur fra Viega på rørinstallsjonene i Stjernebygget som er en enkel og lekkasjesikker løsning, forteller Sandtangen.

SC-Contur er en sikkerhetsløsning som gir deg mulighet til å se om koblinger på rørene er presset. Slik kan man gjennom en enkel trykktest finne ut av om noen av rørkoblingene ikke er presset og dermed lekkasjesikre installasjonen.

Høiax er eneleverandør av Viega pressystemer i Norge. Dette kan bestilles og hentes på Høiax sine salgsavdelinger.
Se film om Viega Smartloop Inliner system her
 


Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert