Anders-Lien-2-1-1024x683

Rørleggerfirma Lien & Co AS har fått et godt fotfeste i Oslo: – Høiax bidrar til en enklere og mer effektiv arbeidsdag for oss

Anders Lien, daglig leder av Rørleggerfirma Lien & Co AS sitt Oslo-kontor, opplever travle tider for tiden. En viktig del av suksesshistorien, er å knytte til seg gode samarbeidspartnere, og Anders er svært fornøyd med det Høiax tilfører dem av løsninger og kompetanse. – Høiax bidrar de til en enklere og mer effektiv arbeidsdag for oss, og vi føler oss veldig godt ivaretatt, sier han.


– Vi har valgt Høiax som samarbeidspartner fordi de tilfører oss merverdi gjennom gode produkter og kompetanse – og ikke minst bidrar til en enklere og mer effektiv hverdag for oss.

Ordene tilhører Anders Lien, daglig leder i Oslo-avdelingen til Rørleggerfirma Lien & Co AS. Etter fire års tilstedeværelse i hovedstaden, har selskapet allerede fått et solid fotfeste i regionen.

– Det hadde vi ikke klart uten gode medspillere, understreker han.

I farens fotspor
Rørleggerbedriften er knyttet til VVS Eksperten og har hovedbasen på Raufoss. Selskapet  ble grunnlagt av Øystein Lien – Anders sin far – i 1984, og tilbyr rørleggertjenester til private og bedrifter i Raufoss, Toten og Gjøvik. Anders bestemte seg tidlig for å gå i farens fotspor, og tok læretiden i bedriften fra 2008-2010.

– Deretter startet jeg direkte på veien til mesterbrevet i en Oslo-bedrift, og var ferdig utdannet i 2012.

Anders ble værende i Oslo-bedriften til 2017, inntil Rørleggerfirma Lien & Co AS opprettet egen avdeling i hovedstaden.

– Jeg hadde da bygd opp et stort nettverk, og mange tidligere kunder ble med meg videre uten at jeg egentlig prøvde på det. Det var egentlig bare å bytte logo på bilen og fortsette som før. I tillegg fikk jeg til et godt samarbeid med den tidligere arbeidsgiveren, således fikk jeg en god start, sier 31-åringen til VVSForum.

Bredt spekter av tjenester
Avdelingen holder hus i Tåsenveien 31A og regner Stor-Oslo som primært nedslagsfelt. Men fornøyde kunder er lojale kunder, og det er mange som ønsker deres tjenester også når hytta eller eneboligen skal oppgraderes. Derfor blir det noen mil på tripptelleren på vei til og fra oppdrag innimellom.

Bedriften har spesialisert seg på disse rørleggertjenestene:

* Bygging og reparasjon av varmeanlegg i nybygg eller ved rehabilitering av eldre bygg.
* Nybygging og rehabilitering av sanitæranlegg.
* Rørleggertjenester i forbindelse med nybygg eller modernisering av hus, hytter, industribygg og andre næringsbygg.
* Montering og service på varmepumper.
* Oppussing og modernisering eller helrenovering av badet.
* Gass: koketopper, peiser, storkjøkken, flaskeskap, nedgravde gasstanker, årlig service, osv.

Stor aktivitet
Siden Oslo-avdelingen ble etablert, har pågangen av oppdrag økt jevnt og trutt, og den teller i dag fire ansatte. En viktig del av framgangen, tilegner han gode samarbeidspartnere.

Anders trekker spesielt fram Høiax, som forsyner ham blant annet med varmtvannsberedere, varmepumper, rør-i rør-systemer, gulvvarmesystemer og pressystemer.


Anders-Lien-1-1024x683


– Det har stadig økende etterspørsel av styresystemer for styring og regulering av vannbåren gulvvarme og radiatorer, og anbefaler da alltid Høiax Controls. Det gir deg akkurat den stabile temperaturen du ønsker til gitte tidspunkt. Og har du et anlegg med digitale termostater, trenger du bare en ekstra enhet for å få et smarthus. Kostnaden er lav, og det er enkelt å sette opp.

Via en server i nettskyen forbinder enheten en smarttelefon med alle komponentene som er konfigurert i et konkret system. Dermed kan alle komponenter betjenes via en app.

Sparer mye tid
Høiax er den eneste norske leverandøren som kalkulerer og leverer komplette løsninger for oppvarming og varmtvann.

Det bidrar til en enklere og mer effektiv hverdag, forteller Anders.

– I tillegg til gode produkter og løsninger, gjør de i realiteten en viktig prosjekteringsjobb for oss. Vi sender inn en PDF av en plantegning med gulvvarme og de kalkulerer og legger inn alt vi trenger av materialer i forhold til kvadratmeteren, samt at de beregner varmepumpa osv. Det sikrer at vi får med alt og gjør det enklere for oss å prise tilbud ut til kunden.

– I sum sparer vi mye tid, og på den måten utgjør Høiax en viktig verdi for oss.

Viega pressystem
Høiax er eneleverandør i Norge på pressystemet Viega, som Oslo-avdelingen benytter både på sprinkler- og varmeanlegg.

– Det er den beste garantien for en lekkasjesikker installasjon, mener han.

Viegas lekkasjesikring er en verdenspatentert sikkerhetsteknikk med en lekkasjeindikatoren kalt SC-Contur. Den sørger for stor trygghet for rørleggerne ved at alle upressede koblinger blir oppdaget ved en tetthetstest. En trykktest vil enkelt avsløre eventuelle lekkasjer før anlegget settes i drift og kan spare både installatør og byggherre for store vannskader.

– Med Viega slipper du faren for at pakningen ryker når du skal dytte inn røret, ved at den har en kant ytterst på røret. Mange rørleggere har smertelig erfart at en skjøt kan holde i to år innen den begynner å lekke om ikke arbeidet er gjort godt nok ved installasjon. Den risikoen har man ikke med Viega, understreker han.

Han trekker også fram den stabiliteten de får med koplinger fra Viega, samt at de er enkle og effektive å montere med pressmaskinene, også der det er trangt og vanskelig å komme til.

– Og det gjør heller ikke noe at prisen er hyggelig, legger han til med et smil.

Trygg levering
En av årsakene til at Høiax kan være svært konkurransedyktig på pris, er at det Fredrikstad-baserte selskapet leverer direkte til rørleggeren. Det vil si ikke gjennom grossistleddet.

– Om jeg bestiller varer før klokka 14.00, får jeg dem levert direkte på prosjektet dagen etter. Er det snakk om for eksempel rørdeler til en enebolig, kan jeg hente dem direkte hos Høiax sin avdeling her i Oslo. Det fungerer uproblematisk for oss. Og er det noe som brenner, finner vi løsninger sammen.

Samtidig legges det vekt på at rørleggerne har direkte kontakt med bedriftens støttefunksjoner slik at de får rask og effektiv bistand dersom de måtte ønske det.

– Det er helt klart en stor styrke at vi kan ha direktekontakt med leverandøren. Det er jo der vi finner ekspertisen, ikke hos grossistene, legger han til.

Han skryter også av leverandørens vilje og evne til å ordne opp i ting dersom noe uforutsett skulle inntreffe for eksempel ved oppstart av en varmepumpe.

– Som regel løses det over telefonen. Gjør det ikke det, reiser de ut og løser problemet.

Slik service og oppfølging er ingen selvfølge i dag, mener han.

– Jeg har hatt jobber hvor kunden har hatt varmepumpe selv, hvor det har vist seg at leverandøren har sluttet å ha service på egne produkter, men bruker andre selskaper det er umulig å få tak i.

Ved å bruke Høiax er vi sikre på at leveransen blir bra. Da blir også kunden fornøyd.

Stor kontrakt
Rørleggerfirma Lien & Co AS sin Oslo-avdeling har nylig signert kontrakt om omfattende leveranser til en ny idrettshall i Oslo. Det omfatter alt fra hovedledning inn til bygget, alt innvendig arbeid med varmesystemer, sanitær og overvannssystemer.

– Vi vil bruke gulvvarmesystemer fra Høiax med trådløse termostater og 5 stk anima eco luft-vann varmepumper. De gir en toppeffekt på 116 kilowatt og skal varme opp ventilasjonen i hallen, i garderoben, og gulvvarmen til garderobene og dusjområdene. I tillegg vil det bli montert en elektrokjele – også den fra Høiax – som vil slå inn tillegg som slår inn ved behov.

– I slike store oppdrag, er det godt å vite – og også helt nødvendig – at vi har samarbeidspartnere som Høiax med oss. Vi er som sagt veldig fornøyd med det de bidrar med av gode løsninger, kompetanse og oppfølging, sier en travel og fornøyd Anders Lien.

– Vi i Høiax er veldige stolte av å kunne samarbeide med Anders og Rørleggerfirma Lien & Co ASde er en spennende bedrift som vokser og ikke minst er en allsidig rørleggerbedrift med høy kompetanse innen mange fagområder. De er blitt en betydelig kunde for oss, sier markedssjef Cecilie Eriksen i Høiax AS.

 

Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert