Espen-Stenseide-4-1-1024x687

Sotra Rør AS: – Høiax tilfredsstiller både våre og sluttkundens behov og krav

Høsten 2015 byttet Sotra Rør til Høiax som leverandør av tappevann etter 15-20 år med samme leverandør. Siden har det vært standard på alle anlegg de leverer. – Nå opplever vi en helt annen nærhet og oppfølging enn tidligere, forteller prosjektleder Espen Stenseide.
Kilde: VVS-forum.no 29.06.20

Sotra Rør byttet leverandør av tappevann- og gulvvarmesystemer etter 20 år:

Sotra Rør AS ble etablert i 1968 og er den eldste rørleggerbedriften på Sotra.

Bedriften består i dag av 19 ansatte og er totalentreprenør innen rørleggertjenester til både private og det profesjonelle byggemarkedet, med bred kompetanse innen både rørleggertjenester og rehabilitering.

– Vi har også tømrer og murer i egen stab, slik at vi kan tilby et svært bredt tjenestetilbud med egne ansatte. Her handler det både om serviceoppdrag, nye boligprosjekter, rehabiliteringer, legging av rør i grøfter og oppdrag på fiskeanlegg, sier han.

Bedriften har for tiden knyttet til seg tre rørleggerlærlinger, som de anser er viktig for rekrutteringen til god fagkompetanse.

Sotra Rør inngår i Allier Gruppen, som er en av de største totalentreprenørene innenfor de tekniske byggfagene på Vestlandet. Gjennom morselskapet tilbyr Sotra Rør alle tjenester innen VVS-faget, samt prosjektering, sprinkler, ventilasjon og VA.

Godt samspill med Høiax
For å kunne levere tjenester av høy kvalitet og jobbe mest mulig effektivt, er Sotra Rør avhengig av gode samarbeidspartnere. Derfor har de valgt Høiax innen tappevann- og gulvvarmesystemer, forteller prosjektlederen.

Høiax er den eneste norske leverandøren som kalkulerer og leverer komplette løsninger for oppvarming og varmtvann til boligen, med alt fra varmtvannsberedere til varmepumper, rør-i-rørsystemer, gulvvarmesystemer og pressystemer.Espen-Stensiede-3-1-696x464

Prosjektleder Espen Stenseide i Sotra Rør påpeker viktigheten av en god samarbeidspartner på produktsiden. – Vi bruker Høiax på alt fra varmtvannsberedere til varmepumper, rør-i-rørsystemer, gulvvarmesystemer og pressystemer.

– Produktene og løsningene vi velger, skal tilfredsstille både våre og sluttbrukerens krav. Høiax er særdeles innovative og har lyktes med å skape både stor fleksibilitet og brukervennlighet for sine løsninger, samt et godt design på de synlige produktene, forteller Espen.

Har bidratt til utvikling
Espen trekker spesielt fram viktigheten i at Høiax lytter på deres behov, og henter fram et godt eksempel på akkurat det:

– Den veggboksen vi tidligere brukte fra en annen leverandør, passet perfekt for bruk i Norge. Men plutselig gjorde produsenten endringer, trolig for å tilfredsstille andre og større markeder. Boksen ble umulig å jobbe med for oss, og vi henvendte oss til Høiax.

Løsningen til Høiax var den gang ikke optimal i forhold til plassering av skruefestene, som Sotra Rør hadde noen innspill om.

–  Få måneder senere hadde de endret, så vi har således vært med på å utvikle veggboksen til Høiax, sier han og smiler.

– Det viser styrken i et norsk firma med korte beslutningsveier. Høiax har viljen og ikke minst evnen til å hive seg rundt og tilpasse seg kundene.

Vestlandsmodellen
Også det han kaller  «vestlandsmodellen» for tappevannskap, er et godt samspill mellom leverandøren og kunden.

– De var tilrettelagt for skapmuffe nederst i skapet, men vi ønsket å ha den øverst av praktiske hensyn.  Dette spilte vi inn overfor bedriften, og det gikk ikke lang tid innen vi hadde fått vår egen løsning. Akkurat den fleksibilitet er svært viktig og betyr mye for oss ved at vi blir mer effektive, understreker han. Det er ord Cecilie Eriksen, markedssjef i Høiax, liker å høre.

– Sotra Rør er akkurat slike kunder vi ønsker å knytte til oss. I tillegg til at vi kan bidra til å gjøre deres hverdag mer effektiv og lønnsom, gir de oss innspill og utfordringer tilbake. Det er  gull verdt for oss i forhold til videreutvikling og vårt ønske om å være helt i forkant av hva markedet etterspør, sier hun.

Stort prosjekt
Sotra Rør er for tiden blant annet engasjert i 81 eksklusive boliger på Nøttveit i Fana for Webu, hvor alt av tappevannsystemer er levert av Høiax

– I tillegg forsøker vi å selge inn golvvarme, som ikke er standard i prosjektet, og mange har takket ja. Der det er respons, bruker vi selvsagt også Høiax-løsninger.

– Og flere av dem har i tillegg kjøpt Høiax Controls – det app-baserte styresystemet for regulering av vannbåren gulvvarme, legger han til. – Med den kan man enkelt styre vannbåren gulvvarme og radiatorer i hvert enkelt rom, med et enkelt og brukervennlig oppsett.

Løsningen kan i tillegg bygges om til et komplett smarthus-system. I det omfattende programmet inngår blant annet varme- og kjøleregulering, lysstyring, alarmsystemer og mye mer, som kan styres via en gratis app.


Sotra-Rør-rørlegegre-696x494De dyktige rørleggerne Jan og Torstein er to av rørleggerne som daglig jobber med det ekstraordinære boligprosjektet ute ved Fana i Bergen. Begge liker godt å jobbe med både tappevann- og gulvvarmesystemene til Høiax. Jan har jobbet i Sotra Rør siden 1986, og absolutt blant seniorene i bedriften.

– Høiax har truffet blink med et rimelig styringssystem og at termostatene er visuelt pene. I tillegg får du også tilgang til appstyring og internett for en rimelig penge, i motsetning til mange konkurrenter. Nettopp miksen av høy kvalitet på produktene, en god produktmiks og gunstig pris i forhold til hva du får igjen, er nok avgjørende for at mange velger Høiax.  De har rett og slett en brukervennlig og god løsninger som ikke koster skjorta!

– En annen stor fordel  med løsningen, er at man kan bruke noe av de løsningene som finnes fra før ved å bruke en adapter. Måten å kalle opp alle termostater på, er helt supert, legger han til.

Plukker fra eget lager
Høiax er en direkteleverandør. Derfor har Sotra Rør eget lager for å kunne ha rask  tilgang til produktene. Det mener prosjektlederen er uproblematisk ved gode rutiner og god planlegging.

– Høiax har selv et stort lager, som gjør at vi kan bestille større kvantum vi lagerfører selv og plukker fra til prosjektene.

Han påpeker at Høiax er gode på å levere og følge opp, men at de selvsagt ikke kan konkurrere med en grossist når det gjelder tidsfaktoren.

– Derfor har også samarbeidet med Scan Agentur på Askøy, som selger Høiax-produktene her i Bergen, vært viktig for oss. De er både dyktige og serviceinnstilte, og kan supplerer kjapt med varer ved behov. Det er bare å ta en telefon, så står de på byggeplassen kort tid etter.

Mange år med Høiax-beredere
Høiax er Norges eldste og ledende produsent av varmtvannsberedere, og har et produktsortiment som strekker seg fra små benkberedere til 1000 liters beredere.

Espen har selv svært lang erfaring med Høiax-beredere, da han allerede som lærling i Rørleggeriet AS i Bergen nesten daglig monterte 120 liters benkeberedere i leiligheter i byen.

For Sotra Rør`s del, er det som oftest 200-300 liters beredere i boliger det går i – samt 120 liter benkberedere en mer sjelden gang.

– Og vi har levert to 500 liters til restauranter, der det er behov for tilførsel av store mengder varmtvann. Med Høiax i ryggen er det alltid en løsning som tilfredsstiller kravene til både plass og kapasitet, understreker han.

Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert