tidsur varmtvannsbereder
tidsur varmtvannsbereder

Tidsur og timer på varmtvannsberederen gir deg full kontroll på strømmen, men…

Vi opplever rekordhøye strømpriser, og det ser ikke ut til at de blir lavere med det første. For å ikke få sjokk hver gang regningen dumper ned i innboksen, har vi blitt flinke til å finne nye måter å spare strøm på. De mest effektive metodene er å starte med det som trekker mest – og en av verste strømtyvene er varmtvannsberederen din. 

Det er ingen tvil om at å senke innetemperaturen er det beste du kan gjøre for å få lavere strømregning. Bor du i enebolig, går mer enn halvparten strømutgiftene til oppvarming. For hver grad du får ned temperaturen, senker du strømregningen med 5 prosent.

Oppvarming av vann er den nest største kilden til strømforbruket ditt. Det nest beste du kan gjøre, er derfor å ta en kikk på varmtvannsberederen din og se hva du kan gjøre med den. 

Tidsur på varmtvannsberederen

Skal du spare strøm – ikke fall for fristelsen til å senke temperaturen på vannet i berederen til under 70 grader, eller å skru den helt av. Da risikerer du oppblomstring av legionella. Trekk heller ikke ut støpselet hver morgen og sett det inn hver kveld for å utnytte timene med billigst strøm. Da sliter du på stikkontakten og det blir større fare for varmgang.

Mange vurderer å montere tidsur hjemme, men det frarådes på det sterkeste selv om det er gjort av en elektriker. Det er fordi en såkalt pluggbar løsning med høy og langvarig belastning også medfører fare for varmgang – og derfor anbefales det å ikke gjøre dette. Det kan sies så enkelt som at dersom du monterer et tidsur til varmtvannsberederen din, øker du risikoen for brann i hjemmet ditt. 

Men så er spørsmålet – begynner varmtvannsberederen din å nærme seg 20 år? Om den har blitt såpass gammel, er sjansen større for at det oppstår lekkasje og korrosjon som kan forårsake store skader. Og da er det kanskje like greit å vurdere en ny varmtvannsbereder?




Spar penger med smart varmtvannsbereder

 

forsidebilde_4

Selv om det kan virke som en stor investering, vil det i det lange løp lønne seg å bytte til en ny varmtvannsbereder. De er mer effektive, bedre isolert og holder lenger på varmen. Med andre ord kan du du få lavere strømregning. Et smart tips er å investere i en smart varmtvannsbereder

 
Med Høiax Connected sparer du penger og kontrollerer forbruket enkelt. Årsaken til at den kalles smart, er at den har et brukervennlig display på berederen, og den kan styres via en app på telefonen din. Appen benytter også Nord Pools spotpriser – det gjør at du får full kontroll og oversikt, og kan varme opp vannet når prisen er lavest. 

Høiax Connected kan i tillegg integreres med smarthussystemene FutureHome, Athom Homey, Google Home, Google assistenten, Alexa og IFTTT slik at du får skreddersydd energibruken din. Den har dessuten et automatisk legionellaprogram, slik at du kan være helt trygg på at berederen din holder seg bakteriefri. 

 

Visste du forresten at Enova gir deg støtte når du kjøper smart varmtvannsbereder? Du kan få inntil 4.000 kroner i støtte fra 2. oktober 2023.


Connected_art_1_

Ønsker du å vite mer om smarte varmtvannsberedere som Høiax Connected – og andre beredere?

I så fall kan du ta kontakt med oss i Høiax på telefon 69 35 55 00, sende
e-post til post@hoiax.no





Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert

Hva innebærer Enova-støtten for varmtvannsberedere?
Enova gir støtte på inntil 4000 kroner til de som møter kriteriene når de installerer Høiax Connected modellene:

Kontakt Enova for å se om du kvalifiserer til støtte.


Installerer du Retrofit-løsninger for varmtvannsberedere kan det inngå som del av tilskudd til Pris- og effektstyrt energilagringssystem for boliger. Da må styringen inkludere minst en flyttbar last til i tillegg til berederen.  Se kriterer for ENOVA støtte her


Smart varmtvannsbereder Høiax Connected

Høiax CONNECTED 200 - 8025262
Les mer om CONNECTED her