Connected_art__

Slik kan du styre varmtvannsberederen etter strømprisen

Visste du at fremtidens varmtvannsbereder som du kan styre etter strømprisene allerede er her? Den smarte varmtvannsberederen gir deg muligheten til å bruke strømmen smartere og dermed spare penger.

Mens en vanlig varmtvannsbereder varmer opp vannet rett etter at du går ut av dusjen eller tapper ut vannet av badekaret, kan du med den smarte varmtvannsberederen Høiax Connected selv bestemme når den skal slå seg på og av. Du kan styre berederen både via en egen app på mobilen din og direkte på et brukervennlig display på selve tanken. Dermed kan du stille den inn slik at den kun bruker strøm når strømmen er på sitt billigste.

Unngå strømtoppene med smartere styring av varmtvannsberederen

 

Strømmen er som kjent billigst på de tidene på døgnet hvor færrest mulig bruker strøm i strømnettet samtidig. For å unngå strømtoppene i den nye nettleien, kan du stille inn og styre varmtvannsberederen slik at den varmer opp vannet utenom disse tidsperiodene (tidsplan).

 

Med tanke på at mellom 15-20 prosent av all strømmen du bruker hjemme går til å varme opp varmtvann kan det være mye å spare på å investere i en smart varmtvannsbereder. Kanskje er det på tide å bytte ut den gamle likevel?

En ny generasjon beredere

På mange måter fungerer Høiax Connected som et batteri som produserer varmtvann når prisen er lav og lagre varmtvannet for deg mens strømprisen er på sitt høyeste. Hvis vi bruker en dusj som et eksempel, så bruker du rundt 2,5 kilowattimer på å dusje i fem minutter. Med de store variasjonene i strømprisene gjennom døgnet, kan strømregningen reduseres betraktelig.

Smart styring av varmtvannsbereder med FutureHome og Homey

Høiax Connected er kompatibel med smarthus-systemet FutureHome og Homey. Via appen til smarthussystemet kan du styre den smarte varmtvannsberederen sammen med annet strømforbruk i boligen, som el-bil og romoppvarming.

Du kobler enkelt berederen på nett

Det er enkelt å laste ned appen myUplink fra enten App Store for iPhone-brukere eller Google Play hvis du bruker Android. 

 

KORT FORKLARING FOR TILKOBLING AV BEREDER TIL NETT OG APP

OBS! TANKEN SKAL VÆRE FYLT MED VANN OG TILKOBLET STRØM!

 

  1. Last ned myUplink fra App Store eller Google Play.
  2. Opprett konto på myUplink.
  3. Dersom WIFI symbol på displayet ikke blinker, må Lokalt Aksesspunkt aktiveres. Se Innstillingsmenyen i brukermanual.
  4. Koble din telefon til det samme 2,4GHz WIFI nettet som berederen skal tilkobles.
  5. Åpne appen og velg ”Legg til system”. Skann WIFI QR-koden.
  6. Godkjenn ved å trykke på  ( V ) på berederen.
  7. Fyll inn detaljer for ditt WiFi nettverk.


Søk Enova-støtte for smart varmtvannsbereder

Du kan søke om støtte fra Enova hvis du har planer om å bytte ut den gamle varmtvannsberederen med en smart og energieffektiv Høiax Connected. Enova gir støtte inntil 5000 kroner for privatpersoner som velger mer klimavennlige løsninger.

Du kan også søke om støtte hvis du allerede har installert en smart varmtvannsbereder i løpet av de siste 20 månedene uten støtte.

 

Les mer om Enova-støtten og søk her.

 

Oppdatert