spare strøm varmtvannsbereder

Kan man spare strøm med riktig varmtvannsbereder?

Du har kanskje allerede hørt at varmtvannet står for opptil 20 prosent av strømforbruket ditt? Da er det ikke rart i at mange lurer på om de kan spare strøm ved å bytte ut den gamle varmtvannsberederen sin. Med en ny og moderne varmtvannsbereder kan du nemlig bruke strøm smartere, og samtidig spare penger. 

Gamle varmtvannsberedere sparer mindre strøm 

Det kan være lett å glemme at varmtvannstank-teknologien ser ganske annerledes ut nå enn den gjorde for bare tyve år siden. Akkurat som med stekeovner, vaskemaskiner, kaffetraktere og andre husholdningsapparater, har dagens varmtvannsberedere utviklet seg i takt med digitalisering og energioptimalisering. 

Hvis varmtvannsberederen din er over 20 år er sjansene for at den kan begynne å lekke uten at du merker det med en gang, mye større. Noe som ikke er gunstig hvis du ønsker å spare strøm og redusere strømregningen. 

En av de viktigste grunnene til å vurdere å bytte ut den gamle varmtvannsberederen er den dårlige isolasjonen. Dagens varmtvannsbereder er designet slik at varmetapet er ca. halvparten av en eldre bereder fra 2007. Varmtvannet vil da holde lenger, og du sparer strøm nettopp fordi det ikke bør varmes opp like ofte som før, men da må du i tillegg være bevisst på varmtvannsforbruket ditt.

strømsparing varmtvannsbereder

Sammenligner du en ny 200-liters bereder med en gammel, vil forskjellen være et varmetap på ca. 64  Watt versus 140 Watt. I løpet av 20 år vil dette normalt utgjøre rundt 12 000 kroner ‒ et tall som muligens er mye høyere med dagens strømpriser. 

Få kontroll over strømforbruket med spotprisstyrt varmtvannsbereder

Dagens varmtvannsberedere kommer med en helt andre kvaliteter og muligheter enn gamle varmtvannsberedere. Ved siden av å bevare varmtvannet lenger takket være optimalisert isolasjon, kan du nå få en varmtvannsbereder som selv bestemmer når vannet skal oppvarmes ‒ og gjerne når spotprisene er billigst. Du får rett og slett litt mer kontroll over strømforbruket ditt. 

tidsstyring av varmtvannsbereder 


Tidsstyring av varmtvannsbereder ‒ en enda smartere måte å spare strømforbruket på

Med den smarte varmtvannsberederen Høiax Connected bestemmer du selv når vannet skal varmes opp for å unngå store effekttopper. Gjennom en app på telefonen eller et display på den tidsstyrte varmtvannsberederen vil du enkelt kunne sette en tidsplan som slår av og på varmen når det passer ditt bruk. 

varmtvannsbereder høiax connected

Dette er en nyttig egenskap som du kan benytte deg av dersom du skal reise bort og ikke trenger å bruke varmtvannet på en stund. Da kan du enkelt redusere strømforbruket gjennom å skru ned på temperaturen varmtvannsberederen perioden du er borte, og så registrere i appen når du ønsker at den skal skru opp varmen igjen. 

Velg riktig varmtvannsbereder som passer for deg 

Det aller viktigste du kan gjøre for å sikre mer energiforbruk på varmtvannstank-fronten finner du fort ut av ved å svare på følgende spørsmål: 

 

 • Hvor gammel er din nåværende bereder?
  Er den eldre enn fra år 2007? I så fall anbefaler vi å vurdere en ny. 
 • Hvor mange er dere i boligen?
  Dette avgjør størrelse på varmtvannsberederen og cirka hvor mye vann dere trenger.
 • Hus eller fritidsbolig?
  Dette har også mye å si når det kommer til å avgjøre størrelse og type bereder. 
 • Hvor mye kontroll ønsker du å ha over berederens strømforbruk?
  Slik kan du vurdere om du ønsker å ta steget til en digitalisert varmtvannsbereder hvor du har fullstendig kontroll og oversikt over når berederen varmer opp vannet ditt. 

 

Andre artikler fra Produktnyheter

Oppdatert
Hva innebærer Enova-støtten for varmtvannsberedere?
Enova gir støtte på inntil 4000 kroner til de som møter kriteriene når de installerer Høiax Connected 200&300.

Se kriterer for ENOVA støtte her
Installerer du Retrofit-løsninger for varmtvannsberedere kan det inngå som del av tilskudd til Pris- og effektstyrt energilagringssystem for boliger. Da må styringen inkludere minst en flyttbar last til i tillegg til berederen.  

Se kriterer for ENOVA støtte her

Smart varmtvannsbereder Høiax Connected 200 & 300 

Høiax CONNECTED 200 - 8025262
Les mer om CONNECTED her